Antivirus 2021

Fredag 18. og lørdag 19. juni

Den arktiske motorsportsesongen innledes med pur glede over at bedre tider er i vente, at vaksinen virker, og at temperaturen stiger.

Det lov å være optimist!

Antivirus er to livilige banedager for sportsbiler og biler med ekstra prestanda. Bilene må være registrert. Prøvekjennetegnet godtas ikke. 

 

Førerne deles inn i tre ulike klasser: Nybegynner, urutinert og rutinert. All kjøring skjer med instruksjon, og dagene innledes med å bli kjent med banen, sporvalg og sikker kjøring. Dette er IKKE racing, og drifting tillates ikke. Forbikjøring skal skje etter gentlemannsprinsippet. Platekontakt og karosseriskader skal unngås!

De åpnes for påmelding 1. mars. Det settes en øvre grensen på 75 biler, ingen klasser mer enn 30 biler.

Prøvekjennemerke gir ikke adgang for kjøring! Alle deltagende biler skal være registrert, ansvarsforsikret og EU-godkjent.

Om din forsikring er gyldig på banekjøring er du pliktig til å sjekke opp selv med ditt forsikringsselskap. Noen av forsikringsselskapene tillater ikke banekjøring, andre har delvise begrensninger.

Inkludert i prisen for Antivirus er engangslisens utstedt av Norges Bilsportsforbund. Derfor skal all påmelding skje i forkant. Drop in aksepteres ikke.

Teknisk kontroll

Samtlige biler må gjennom en teknisk kontroll, og biler med oljelekkasjer eller andre åpenbare svakheter, slipper ikke ut på banen. Sørg for å ha det på stell!

Kjøring i tre klasser

Kjøringen på banen skjer i puljer, en og en klasse. Vi begynner med de rutinerte i 20 minutter, før vi sender ut de som har kjørt bane før, men kjenner seg litt uerfaren,

Siste gruppe ut er nybegynnere, og det første passet skjer med ledebil og instruktør. Ledebilen kjører idealspor (se video) og instruerer underveis via walkie-talkie-appen Zello. Sørg for å ha appen installert på telefonen. Husk øreplugg for bruk  i hjelm. Etter kjøring er det obligatorisk 40 minutter gjennomgang med instruktørene før neste kjørepass.

Kjøring 

Vi setter sikkerhet i forsetet og i nybegynnerklassen er det kun tillatt å kjøre forbi på rette strekker. Aktiv bruk av speil er en selvfølge, og den som blir tatt igjen plikter å gi rom for forbikjøring. Likevel er det den som foretar forbikjøringn som har ansvaret for at den utføres på en sikker måte.

Tenk sikkerhet! Vi presiserer at dette ikke er racing, men et tilbud om førerutvikling på en trygg måte.

Ekstra sjåfør
Hver online påmelding innebærer én bil og én sjåfør. Det er anledning til å melde på ekstra sjåfør til påmeldt bil. Ekstra sjåfør kan kjøpe påmelding og engangslisens både på nett og på arenaen, men har møteplikt på førermøte.

Passasjer

De er anledning til å ha forsetepassasjer i alle påmeldte biler. Passasjer må ha samme bekledning som fører. Passasjer kan følge fra det året man fyller 15 år. Passasjerlisens kan kjøpes både på nett og på arenaen.

Bekledning 

ACR leier ikke ut hjelmer og kjøredresser. Husk at passasjer skal ha samme bekledning som fører.

I nybegynnerklassen kreves det kun sertifikat, hjelm og vanlig heldekkende bekledning, men vi anbefaler som en ekstra sikkerhet bruk av kjøredress, hansker og gode kjøresko. I klassene urutinert og rutinert er det krav om bruk av komplett antrekk.

Dagsplan begge dager

Påmelding fra 1. mars

Komplette regler og dagsprogram og priser vil publiseres innen påmeldingen åpner 1. mars.

Det presiseres at Antivirus er et arrangement som skal gi kjøretrening med egen bil under trygge forhold. Biler som deltar må ha en viss prestanda for å ikke skape "sinker" og unødvendige forbikjøringer. Vi forbeholder oss retten til å kansellere påmelding dersom vi vurderer bilen til å ikke holder mål.

Det er ikke være tillatt med drifting, burning eller skrensing på banen. Hvis kjøringen på banen avviker fra det som forventes vil man bli svartflagget å bli tildelt kjørenekt.

Vi tar forbehold om endringer i dagsplanen.

Påmelding Antivirus

Det er ikke åpnet for påmelding. Skjemaet er ikke aktivert!

Førerklasse

Sjekk eposadressen før du sender inn skjemaet

 

Arctic Circle Raceway AS

Orgnr.: 960431596 MVA 

Registrert i Frivillighetsregisteret

Grasrotmottaker

Adr: Fridtjof Nansens gate 21, 8622 Mo i Rana

Tlf  +47 950 25340

Epost: adm@acr.no

Faktura: EHF/fakturamottak@acr.no

© 2021 Proudly done by Yamo.

25 km nord for Mo i Rana

-

den aktive Byen

som folk blir så fort glad i

ACR logo 500 trans.png