top of page

Vil du være en del av teamet?

Det mest verdifulle med å være medlem av ACRs team skal være trivsel, å bli kjent med nye mennesker, å få lære noe nytt, og å få være med på å glede andre. Man deler rollen med titusener av andre mannskaper over hele verden, og når du kjenner deg trygg på oppgaven kan du med andre fa miljøet melde deg som "volunteer" på mange andre racingbaner, både i inn- og utland.

Dette er noen av oppgavene på ACR:

Banemannskap

Når du er banemannskap er du nært der det skjer, men oppgaven kan være krevende, både fysisk og mentalt. Kurs og opplæring i ulike reglement er et krav, og er du dyktig og har fartstid så venter nye oppgaver.

Arenadrift

Under et arrangement kan alt svikte! Det vet vi av erfaring. Derfor må arenaen ha mannskaper som kontinuerlig tilser at utstyr brukes etter intensjonene, overbelastning og havari unngås, og som er fingernem nok til å få satt inn reparasjoner eller alternative løsninger.

Trivselsvert

Noen besøker ACR én gang for å konkurrere, andre kommer tilbake år etter år. Uansett er det viktig at de forlater arenaen med minner om effektivitet, god service, blide mannskaper, god mat og velstelte lokaler. Til alt dette trengs dyktige og arbeidsomme trivselsverter.

Sikkerhet

ACRs arena er også landsdelens største bobilcamp. Brannsikkerhet og vakthold på natten er en viktig del av arenaens sikkerhetstiltak. Arenaen har også mye brannslukningsmateriell som krever tilsyn, registering av bruk og kassering. en viktig oppgave!

Informasjon

Media er viktig for alle arrangement, enten det gjelder aviser, TV eller sosiale medier. Informasjonsmedarbeiderne må kjenne arenaen godt, ha kunnskap om arrangementet og dets nøkkelpersoner, og vite hvordan informasjon skal håndteres.

Salg

Salg av såkalt merchandise, dvs

t-skjorter, capser, jakker og annet er et viktig souvernir-tilbud til deltakere og publikum. Å være en del av ACRs salgsteam er en morsom oppgave, og er godt egnet for flinke kremmere.

Publikumsservice

Publikum er ikke bare viktig for et arrangements inntekter, men de er også arrangementets verdifulle ambassadører i etterkant. Mannskapene er ACRs førstelinje rettet mot publikum, og kolossalt viktige for publikums opplevelse av et arrangement

Førstehjelp

Arenaens skadestue og førstehjelpsteam er en svært viktig virksomhet, og trenger dyktige mennesker med relevant helsefaglig bakgrunn. Det gjelder både leger, sykepleiere og helsefagarbeidere.

Disse fire videoene er en hyllest til alle de frivillige som internasjonal motorsport er så avhengige av.

Vi ønsker kontakt med både juniorer og seniorer, og har et bevisst mål om å forsøke å inkludere alle uansett hvilken bakgrunn man har. Alt vi krever er at du har fylt 16 år før sesongstart, at du er glad i å jobbe i team og at du er villig til å delta i opplæring. Du bør også være villig til å være med på å arrangere både sykkelritt, bil- og motorsykkelløp og gjerne et skirenn eller maraton.

Bakgrunnsbildet viser noen av de frivillige under road racing-løpet Arctic Championship, corona-sommeren 2020.

Tilstelningen var også er markering av ACRs 25-årsjubileum. Foto: Øystein Bentzen

bottom of page