top of page
Søk
  • Forfatterens bildeACR Info

Arctic Circle Midnight cup


Foto: Fabio Pagani

Arctic Circle Raceway er ikke bare landets mest utfordrende bane for racing, det er også et av verdens mest særegne motorsportsanlegg. Nå er tiden inne for å gjenreise racing og bilsport på arenaen.

ACR ligger 200 meter over havet, og tett inntil Europas lavest beliggende isbre. Grensen for landets nest største nasjonalpark, Saltfjellet og Svartisen, løper rett ovenfor skoggrensa oppe i lia nord for banen, og stort nærmere Polarsirkelen er det knapt mulig å komme uten å tråkke på den. Arctic Circle Raceway bærer sitt navn med stolthet, og byr på arktisk kjøreglede i nordnorsk sommersol.


Helgelandskysten av landets best bevarte hemmelighet, og å kombinere et ACR-besøk med noen kystdager, kan gi usedvanlig mye godt stoff for Snapchat og Facebook. Dette kan bli tidenes ferie!

Hos ACR kan det som i resten av landet komme regn, men det nesten legendarisk banedekket leverer et feste som er utrolig. Selv i regnvær er kjøregleden stor, og utrolig nok gjelder det solide veigrepet også for de som bare har to hjul i kontakt med bakken.


Arctic Circle Midnight Cup er som navnet forteller, et løp som går ved midnatt. Det blir kjøring fra tidlig morgen, trening og kvalifisering, og så passeres midnatt midt i en finale. Slik blir det både fredags kveld og lørdag.


ACMC skal repeteres i mange år, og er noe alle racingentusiaster bør ha på CV’en. Det første løpet vil for alltid bli stående som det første.


Meld deg på i dag!

82 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page