Søk
  • Øystein

Allmennytte og flerbruk

Oppdatert: 5 dager siden


Bossmo & Ytteren Ski på treningssamling på ACR

I vedtektene for selskapet som eier arenaen står det klart og tydelig at Arctic Circle Raveway er et motorsportsanlegg. Arbeidsordren til selskapets styre er utformet slik:


«Selskapets formål er å eie og drive motorbanen ved navn Arctic Circle Raceway. Selskapet skal legge til rette for den idrettslige virksomhet på anlegget på en måte som tjener både lokale og nasjonale idrettsinteresser. Det skal til enhver tid prioriteres at anlegget har rett standard iht gjeldende FIM-regelverk.» (FIM = Den internasjonal motorsykkelføderasjonen)


Hvorfor vektlegger da styret å legge forholdene til rette for sykling, løping og skigåing?


Styreleder Øystein Bentzen overrekker jubileumsgaven "Fri Bane" til leder for Rana Sykkelklubb, Bjørn-Einar Nesengmoo

Svaret er enkelt: Allmennytte og sponsing.

Jo flere brukere som ser nytte i anlegget, jo sterkere forankring får anlegget i sitt lokalmiljø, Og jo flere som besøker arenaen under konkurranser og trening jo større verdi får arenaen hos lokale og nasjonale sponsorer.


Samtidig vet vi at arenaen ble realisert med dugnadsarbeid og stor velvilje fra lokalsamfunnet, og fra mange som ikke var direkte knyttet til motorsport. Mange av våre lokale motorsportutøverne driver også med sykling og løping som en del av sitt treningsgrunnlag. Verdien av dugnadsarbeidet og velviljen fra lokalt næringsliv blir logisk nok større jo flere som ser nytte av landets største idrettsarena.

En av Helgelandssykehusets ambulanser under utprøving på ACR

Allmennytte innebærer også at nytten når utenfor sport og idrett. Som en nesten 4 km endeløs landevei kan banen utnyttes av mange aktører. Opplæring og oppgradering av ambulanseførere er et slikt bruksområde. Hos ACR kan det øves på oppgaver som er umulige på en landeveg åpen for alminnelig ferdsel. I tillegg til selve banen kan ACR tilby kurslokaler og matservering, og på sikt også overnatting.

Politiet øver med en av regjeringas sikkerhetsbiler

Våre beredskap- og blålysetater er lovpålagt å gjennomføre en rekke øvelser gjennom året, og flere av disse skal skje som fellesøvelser. Utfordringene er ofte å finne steder hvor øvelser kan skje uten for store forstyrrelser og inngrep i andre virksomheter.


Målsettingen for ACR er å gjøre arenaen til en regional, dels nasjonal øvingsarena for alle typer beredskap, og at denne virksomheten skal bidra til å skape en mere bærekraftig inntekt for arenaeier.

36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Arctic Circle Raceway AS

Orgnr.: 960431596 MVA 

Registrert i Frivillighetsregisteret

Grasrotmottaker

Adr: Fridtjof Nansens gate 21, 8622 Mo i Rana

Tlf  +47 950 25340

Epost: adm@acr.no

Faktura: EHF/fakturamottak@acr.no

© 2021 Proudly done by Yamo.

25 km nord for Mo i Rana

-

den aktive Byen

som folk blir så fort glad i

ACR logo 500 trans.png