top of page
Søk
  • Forfatterens bildeACR Info

Arctic Circle Midnight Cup

Oppdatert: 18. feb. 2021

En forsiktig pilot på noe som skal få vokse


I femten år har den lokale bilsporten bestått av bilcross og rallycross, men sommeren 2020 dukket de første bilene opp på arenaen igjen. ACR la til rette for egne klubbkvelder for de lokale motorklubbene, og før corona-sommeren var på hell hadde hele 30 entusiaster fra fjorten år til femti tatt racinglisens gjennom NMK Rana. Det ble tørket støv av velagrede formel-basic-biler, og sakte, men sikkert økte oppmøtet på klubbkveldene.


Dette ga på tampen av sesongen mot til å tenke nytt, og takket være en samarbeidsvillig tone fra Porsche Club Norway og Norges Bilsportsforbund, fikk NMK Rana og ACR den bistand som trengtes for å iverksette planleggingen.


Motorsportsmiljøet i Mo i Rana har gjennom femti år lagt bak seg et utall av arrangørpriser, både for biler og motorsykler, så fundamentet er der. Årets Midnight Cup har ambisjoner om god gjennomføring, men på et nivå hvor arrangørstab rekker å høste erfaringer og forberede seg på større oppgave i framtiden.


Midnight Cup er en kombinasjon av det vi kan kalle et Porsche-treff og ei løpshelg. Vi skal holde på i fire dager, og det blir mye tid bak rattet for den enkelte.


Rosinen i pølsen er at ett av fire finaleløp skal avvikles som et 90 minutters race med start kl. 23.30. Hver bil må ha mer enn tre førere, og ingen får kjøre lengre heat enn 20 minutter. Det kan med andre ord bli action både på banen og i banedepotet.


Ytterligere info om Arctic Circle Midnight Cup vil komme etter hvert som planleggingen skrider fram. Deltakere til porcheklubbens arrangement melder seg på via NPCs medlemssider. Påmeldinger til racing skjer via ACRs nettsider straks det åpnes for det.

23 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page